هوشمند سازی ساختمان

هر خانه‌ای با هوشمندسازی یک درجه بهتر می‌شود. حال تصور کنید تمام محیطی که در آن زندگی می‌کنید هوشمند سازی شده باشد و کنترل تمام بخش‌های خانه از جمله قسمت‌های برقی، مانند چراغ‌‌‌ها، لوازم برقی و انواع سیستم‌ها مانند سیستم سرمایشی و گرمایشی توسط افراد خانواده به راحتی قابل اجرا باشد. هوشمند سازی ساختمان یک تکنولوژی نوین در جهت یکپارچه سازی و کنترل بخش‌های ساختمان است. در باور عموم مردم، هوشمند سازی ساختمان شامل قرار دادن کلیدهای هوشمند و کنترل از راه دور بخش با موبایل است؛ اما این تعریف تنها بخش کوچکی از این تکنولوژی پیشرفته محسوب می‌شود. هوشمند سازی ساختمان صرفا به معنای استفاده از تجهیزات هوشمند سازی ساختمان نیست و کنترل همه اجزای ساختمان را نیز شامل می‌شود. 

صفر تا صد هوشمندسازی ساختمان با آیریک 

مجموعه آیریک با سال‌ها تجربه در زمینه هوشمند سازی ساختمان به کمک یک تیم فنی حرفه‌ای و مجرب که شامل جمعی از مهندسین الکترونیک، نرم افزار و مکاترونیک است با ارائه روش‌هایی خلاقانه، رسالت خود را ارتقا سطح آسایش و راحتی شما عزیزان قرار داده و در این مسیر تمامی استانداردها و اصول پایه را رعایت کرده تا از جهت ایمنی نیز آسوده خاطر باشید.

آیریک با ارائه ارزنده‌ترین خدمات هوشمند سازی ساختمان و استفاده از مدرن‌ترین روش‌های هوشمند سازی ساختمان در طول تمامی سال‌های فعالیت خود ثابت کرده است که می‌تواند نتیجه‌ای خارق‌العاده خلق کند و با جلب رضایت مشتریان تا به امروز موفق‌ترین پروژه‌ها را در کارنامه کاری خود ثبت کرده است.

شما می‌توانید صفر تا صد هوشمند سازی ساختمان خود را به آیریک بسپارید و با اطمینان از سابقه کاری درخشان و روش‌هایی مطمئن بهترین نتیجه را دریافت کنید.
هوشمند سازی خانه این امکان را به شما می‌دهد تا از امکانات منزل خود به نحو بهینه‌تری استفاده کنید و آیریک با بکارگیری بهترین روش هوشمند سازی ساختمان شما را یک گام به آنچه انتظار دارید نزدیک‌تر می‌کند.

هوشمند سازی ساختمان چیست؟ 

سیستم‌های هوشمند سازی ساختمان bms اصطلاحی به منظور کنترل یکپارچه همه بخش‌های ساختمان است که می‌تواند با توجه به نیاز مشتری تعریف شود و توسعه یابد. سیستم‌های هوشمند سازی ساختمان شامل کنترل تمام دستگاه‌های هوشمند خانه از جمله قطعات موتورخانه تا سیستم‌های الکتریکی و مکانیکی است. اجرای سیستم هوشمند سازی ساختمان شامل موارد حساس‌تری چون سیستم‌های امنیتی، تامین برق اضطراری و آتش نشانی نیز می‌شود. در کل سیستم مدیریت هوشمند سازی ساختمان طوری طراحی شده است که در جهت راحت سازی و افزایش امنیت و حفظ آرامش اعضای خانواده عمل کند. 

چه تجهیزاتی برای هوشمند سازی ساختمان استفاده می‌شود؟

مزایای هوشمند سازی ساختمان

مزایای این سیستم پیشرفته به چگونگی استفاده از دستگاه‌های هوشمند سازی ساختمان بستگی دارد؛ از این رو انتخاب در بین شرکت‌های معتبر هوشمند سازی ساختمان امری حساس است. استفاده خدمات خانه هوشمند آیریک از این جهت به شما توصیه می‌شود که امکاناتی نظیر 2 سال گارانتی تعویض و 10 سال خدمات پس از فروش را به شما ارائه می‌دهد و مشتریان عزیز با خیالی آسوده می‌توانند اقدام به تهیه خدمات با کیفیت و منحصر به فرد این شرکت کنند. از آنجایی که سیستم هوشمند سازی خانه هر روز هوشمندانه‌تر می‌شود؛ در نتیجه مزایای آن نیز رو به افزایش است.

از سری مزایای هوشمند سازی خانه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

سیستم مدیریت هوشمند سازی ساختمان چیست؟

به سیستم مرکزی کنترل و مدیریت تمام بخش‌های خانه نظیر روشنایی، سرمایش، گرمایش و… سیستم مدیریت هوشمند یا هوشمند سازی ساختمان bms گفته می‌شود. وظیفه این سیستم هوشمند سازی خانه، این است که ارتباطی یکپارچه در بین تمام بخش‌های خانه برقرار کند. در واقع صفر تا صد هوشمند سازی ساختمان به عهده این سیستم مدیریت است. این سیستم از دو بخش نرم افزار و سخت افزار تشکیل شده است و امکان تعیین سناریوهای کنترلی توسط افراد خانه در قسمت نرم افزاری این سیستم وجود دارد. پس از ثبت سناریوها در بخش نرم افزاری، بخش سخت افزاری به اجرای آن دستور می‌پردازند.

اهمیت هوشمند سازی خانه

حال که متوجه شدید منظور از هوشمند سازی چیست و چه مزایایی برای شما دارد لازم است کمی راجع به اهمیت هوشمند سازی خانه نیز بدانید.

استفاده از سیستم هوشمند سازی خانه از جهاتی حائز اهمیت است که کیفیت نحوه زندگی افراد را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد؛ از جمله دلایلی که هوشمند سازی خانه را به امری ضروری تبدیل می‌کند، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

ارتقای کیفیت و امنیت زندگی

استفاده آسان برای کودکان و سالمندان

ثبت تمام وقایع و جریان‌های خانه و کنترل آن‌ها از راه دور

کنترل تمامی بخش‌های خانه حتی از راه دور

کاهش هزینه‌ها

انواع هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان به روش‌های مختلفی امکان پذیر است که برخی از آن‌ها به صورت هوشمند سازی ساختمان بیسیم و برخی به صورت باسیم و به کمک تابلو برق است که در ادامه معروف‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌ها را توضیح خواهیم داد.

قبل از آشنایی با انواع هوشمند سازی ساختمان این نکته را در نظر داشته باشید که چه سبک و روشی برای شما کاربردی‌تر است.

گاهی در ساختمان‌های قدیمی استفاده از روش باسیم معقول‌تر است و گاهی استفاده از روش بیسیم مقرون به صرفه‌تر است؛ در نتیجه قبل از انتخاب روش نیاز، شرایط، موقعیت و بودجه خود را بسنجید.

معروف‌ترین روش هوشمند سازی ساختمان استفاده از پروتکل‌های هوشمندی است که در ادامه نامبرده می‌شود.

  • KNX
  • BACnet
  • Cbus
  • Lonworks
  • LON 

هر کدام از موارد بالا مزایای خاص خود را دارد و شما می‌توانید با در نظر گرفتن شرایط بهترین گزینه را انتخاب کنید.

ویژگی‌های بهترین شرکت هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان در ایران امری نوپا است که نیاز به گسترش و رشد بسیاری دارد؛ از طرفی نتایجی که هوشمند سازی منازل بر عملکرد تجهیزات می‌گذارد موجب شده تا افراد به استفاده از این فناوری اشتیاق پیدا کنند؛ اما با توجه به نوپا بودن آن نیاز است که حتما از بهترین و متخصص‌ترین شرکت هوشمند سازی ساختمان کمک بگیرید؛ زیرا بروز هرگونه مشکل در این سیستم می‌تواند نتیجه را تحت تاثیر قرار دهد و آنچه شما انتظار دارید را برآورده نکند.

مهم‌ترین ویژگی‌هایی که بهترین شرکت هوشمند سازی ساختمان باید داشته باشد عبارتند از:

تعهد

 از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که یک شرکت باید داشته باشد تعهد است و تنها یک شرکت متعهد می‌تواند انتظارات شما را برآورده کند. یک شرکت متعهد راس زمان مقرر آنچه را که مشخص کرده تحویل می‌دهد، در مورد هزینه‌ها با انصاف و اخلاق برخورد می‌کند و از تیم خود بهترین نتیجه را می‌خواهد. آیریک با توجه به سابقه کاری درخشانی که تا به امروز از خود به جای گذاشته ثابت کرده است که در کار متعهد و متخصص است.

تخصص

در حوزه هوشمند سازی منازل اگر تخصص نباشد، قدم از قدم پیش نخواهد رفت. این حوزه کاملا تخصصی است و به دانش فنی و علم کافی نیاز دارد؛ پس پروژه خود را به افرادی بسپارید که به اندازه کافی در حرفه خود تخصص دارند.

تیم حرفه‌ای

بعد از تخصص، داشتن یک تیم حرفه‌ای که بتواند اصول و استانداردهای لازم را اجرایی کند از مهم‌ترین ویژگی‌ها محسوب می‌شود.

پشتیبانی

داشتن پشتیبانی به شما این نوید را می‌دهد که در صورت بروز هرگونه مشکل یک تیم حرفه‌ای در کنار شما است که مشکلات و انتظارات شما را رفع می‌کند.

روش‌های هوشمندسازی ساختمان

دو روش مختلف برای هوشمند سازی ساختمان در ایران وجود دارد.

در این روش سنسورهای تعبیه شده در ساختمان، اطلاعات را به مرکز کنترلی ارسال کرده و پس از تحلیل این اطلاعات توسط سرور مرکزی، فرمانی از این سیستم به عملگرها ارسال شده و درخواست و دستور قطع یا وصل شدن برق به اجرا در می‌آید. 

این روش که بسیار روش محبوبی هم به شمار می‌آید، بدین گونه عمل می‌کند که فرمان‌ها از طریق سیگنال‌های wireless ارسال و سپس دریافت می‌شوند. در این روش علاوه بر سرعت بالا در انتقال اطلاعات، دیگر نیازی به سیم کشی مجدد و تغییر در سیم کشی‌های ساختمان وجود ندارد؛ به همین خاطر در خانه‌هایی که امکان تغییر سیم کشی نیست، کاربرد دارد. همچنین روش استفاده از سیم‌های برق نیز برای پیاده سازی هوشمند سازی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

آیا هوشمند سازی ساختمان مختص ساختمان‌های نوساز است؟

درست است که تکنولوژی هوشمند سازی ساختمان بسیار جدید است؛ اما علاوه بر ساختمان‌های نوساز، خانه‌های سنتی نیز می‌توانند از این تکنولوژی استفاده کنند. برای پیاده سازی این سیستم تنها یک سری تغییرات جزئی در خانه‌های سنتی و قدیمی اعمال می‌شود و نیاز نیست صاحبان خانه هزینه زیادی را برای تعمیرات یا نصب این سیستم صرف کنند. پیاده سازی این سیستم در خانه‌های قدیمی به دو روش سیم کشی و بی سیم  می‌تواند اعمال شود.

هوشمندسازی ساختمان bms

bms به انگلیسی building management system به معنی سیستم مدیریت ساختمان، به یک سیستم یکپارچه در ساختمان گفته می‌شود که کنترل تمام تجهیزات را به عهده دارد. در واقع همان سیستم هوشمند سازی ساختمان است اما بسیار گسترده‌تر. سیستم هوشمندسازی بخش کوچکی از یک سیستم bms است؛ به عنوان مثال ممکن است که شما سیستم سرمایش و گرمایش منزل خود را هوشمند سازی کنید اما بقیه سیستم‌ها به صورت دستی تنظیم شوند. در این حالت، خانه شما هوشمندسازی شده اما نمی‌توان گفت که سیستم هوشمند سازی bms به طور کامل در آن اجرا شده.

از دیگر تفاوت‌های bms و سیستم هوشمندسازی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هزینه اجرایی سیستم مدیریت ساختمان (bms) بسیار بالاتر از سیستم هوشمند سازی است.

در سیستم هوشمندسازی کنترل تجهیزات در اختیار خود شخص است؛ اما در bms، کنترل تجهیزات در اتاق کنترل و در اختیار اپراتور است.

قیمت هوشمند سازی ساختمان

خانه‌های هوشمند برای آسایش و امنیت بیشتر طراحی شدند تا زندگی را برای افراد آسوده‌تر کنند. به همین علت افرادی که به دنبال زندگی راحت‌تر هستند به هوشمند سازی خانه و ساختمان علاقه مند می‌شوند. تنها مانعی که باعث شده برخی از افراد علاقه مند به خانه‌های هوشمند به آرزو خود نرسند بالا بودن هزینه‌های خانه هوشمند است. زیاد نگران این موضوع نباشید. قیمت هوشمند سازی ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از این عوامل تجهیزات مورد نیاز شما برای هوشمند سازی است. اگر بودجه شما به هوشمند سازی کل ساختمان نمی‌رسد، می‌توانید از پکیج‌هایی که قیمت کمتری دارند استفاده کنید.

سیستم bms در هوشمندسازی ساختمان شامل چه بخش‌هایی می‌شود؟

به طور کلی اجزای سیستم bms یا همان سیستم مدیریتی، کلیه تجهیزات و سیستم‌های ارتباطی است که با توجه به نیاز یا سلیقه شخصی کاربر قابل تغییر است و کاربر می‌تواند آن را انتخاب و استفاده کند.

سیستم کنترل مرکزی

این سیستم از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین اجرا سیستم bms محسوب می‌شود؛ به عبارتی هسته مرکزی سیستم است. از طریق این سیستم می‌توان برنامه‌ریزی یا کنترل تجهیزاتی را که انتخاب می‌کنید انجام داد. علاوه بر این در این بخش کلیدهایی وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را به صورت دستی هم تغییر دهید.

خطوط ارتباطی

ارتباط بین اجزای سیستم‌های bms از طریق خطوطی صورت می‌گیرد. این خطوط از تمامی اجزاها و سیستم‌های bms عبور می‌کنند. این خطوط یا همان سیم‌های برق هستند که مسیر ارتباطی را بین اجزا فراهم می‌کنند.

نقاط دسترسی و کنترل کننده

این کنترل کننده صفحه نمایش لمسی بوده است که در گوشه‌ای از ساختمان نصب می‌شود و قابلیت کنترل تمامی تجهیزات از آن طریق فراهم است و می‌توان از آن صفحه برنامه ریزی تجهیزات و کنترل آن‌ها را بر عهده گرفت. کنترل تجهیزاتی مانند درجه دما و سیستم گرمایش و سرمایش و غیره.

سنسورها

سنسورها تجهیزاتی هستند که متناسب با نیاز ساختمان و سطح هوشمندسازی شده ساختمان در نقاط مختلف نصب می‌شوند. سنسورها انواع مختلفی دارد که متدوال‌ترین نوع آن سنسور دما و دود است. این سنسور به محض اینکه دمای بالا و دود را حس کند از طریق خطوط ارتباطی می‌تواند آلارم دهد و اطلاع دهد قسمتی از ساختمان با مشکلی روبرو شده است.

نرم افزارها

نرم‌افزار به این صورت است که  به‌ وسیله یک کامپیوتر می‌تواند از ابزارهای مفید و با قابلیت بالا برای سیستم BMS  استفاده کند؛ چرا که در مواردی این نرم‌افزارها می‌توانند قابلیت‌هایی مانند گزارش‌ گیری، ثبت وقایع و همچنین ارتباط مناسب با سیستم را در اختیار کاربران قرار دهد.

سوالات متداول

تمامی محصولات آیریک 2 سال گارانتی دارند و در صورت خراب شدن امکان تعویض کالا وجود دارد. علاوه بر این آیریک تا 10 سال خدمات پس از فروش را به مشتریان خود ارائه می‌دهد.

بله، با وجود اینکه هوشمند سازی ساختمان یک تکنولوژی جدید است، اما خانه‌های سنتی نیز می‌تواند هوشمند سازی شوند؛ منتها برای این امر به یکسری تغییرات جزئی نیاز است.

بهترین زمانی که می‌توانید از متخصصین هوشمند سازی خانه مشاوره بگیرید و نسبت به هوشمند سازی منزل خودتان اقدام کنید مرحله سفت کاری ساختمان است.

البته که بعد از اتمام ساخت ساختمان هم می‌توانید نسبت به هوشمندسازی اقدام کنید؛ اما شاید فرایند کار کندتر پیش رود.

اگر خانه شما از قبل ساخته شده باشد و نخواهید تغییری در سیم کشی ایجاد کنید به راحتی می‌تونید با سیستم‌های بی سیم، هوشمند سازی را بر روی سیم کشی فعلی پیاده سازی کنید.

اما اگر پروژه در مرحله ساخت خانه باشد، پیشنهاد ما سیستم ترکیبی است؛ یعنی در اتاق‌ها، کلیدهای لمسی و ترموستات‌های هوشمند وایرلس استفاده شود و اجزاء دیگر به صورت سیمی کنترل شوند؛ چون این امر هزینه نهایی را برای مشتری کاهش می‌دهد.

با دریافت مشاوره بهترین تصمیم را برای هوشمند سازی خانه‌تان بگیرید.          
با دریافت مشاوره بهترین تصمیم را برای هوشمند سازی خانه‌تان بگیرید.
اسکرول به بالا < ?