سوالات متداول

اگر خونه از پیش ساخته شده باشه و نخواین تغییری در سیم‌کشی بدین، به راحتی می‌تونید با سیستم‌های بی‌سیم هوشمند سازی رو روی همین سیم‌ کشی فعلی پیاده کنید.
اما اگر پروژه در مرحله ساخت هست و یا قرار به بازسازی کلی هست، ما سیستم ترکیبی رو پیشنهاد می‌کنیم.
یعنی در اتاق‌ها، کلیدهای لمسی و ترموستات‌های هوشمند وایرلس استفاده بشه و اجزاء دیگه به صورت سیمی کنترل بشن چرا که این کار هزینه تموم شده رو واسه مشتری کاهش میده.

همونطور که گفتیم، میشه سیستم کاملا سیمی، کاملا بی سیم یا ترکیبی باشه، این انتخاب کاربره.

برای سیستم سیمی، باید سرخط‌های مصرف کننده اعم از روشنایی‌ها، تهویه‌ها، پرده‌ها، پمپ‌ها و… بیاد داخل تابلو فرمان (تابلو برق) و به اکچویترها متصل بشه.

به همین راحتی! اما یادتون نره برای سیستم با پروتکل سیمی، باید سیم شبکه بین اجزاء (اعم از پنل‌ها، کلیدها، ترموستات و هر اینترفیس دیگه) بره و در نهایت بیاد در تابلوی اصلی به اکچویترها متصل بشه. (اصطلاحا باس)

پروتکل بی‌سیم مورد استفاده در ادوات ما مبتنی بر استاندارد IEEE 802.11 b/g/n یا همون WiFi است. یعنی همون شبکه بی‌سیم رایجی که از موبایل تا تبلت و لپ‌تاپ و مودم خونه‌تون ازش استفاده می‌کنن.

حدود 6 سال پیش ادوات خانه هوشمند آیریک مبتنی بر پروتکل زیگبی (zigbee) که یک پروتکل بی سیم رایج در خانه‌های هوشمنده بود؛ اما از مدتی بعد، قیمت تمام شده محصولاتی که با زیگبی می‌زدیم، برای مصرف کننده خیلی خیلی بالا تموم شد. (داستان مخوف نرخ دلار!)

یکی از مزایای استفاده از WiFi اینه که دستگاه نیازی به هیچ گونه واسطه مثل گیت‌وی نداره و کافیه بزنید به برق و استفاده کنید! اگر هم می‌خواین از اینترنتش استفاده کنید، کافیه اون رو وصل کنید به شبکه وای فای خونه‌تون و بتونید از طریق اینترنت هم کنترلش کنید.

اگر شرکت‌‌هایی که به صورت حرفه‌ای در حوزه هوشمند سازی ساختمان فعالیت می‌کنند (چه برند خارجی و چه داخلی) رو بررسی بفرمایید، هیچکدوم یک قیمت واحد رو به همه نمیگن چون این مسئله کاملا به اهداف پروژه بستگی داره. به خصوص که برندهای معتبر امکانات زیادی دارن که باید مشخص بشه مشتری کدوم امکانات رو نیاز داره. امکاناتی نظیر: روشنایی، پرده برقی، پنل‌های مختلف، آیفون تصویری، آبیاری،

همچنین مشخصات واحد ساختمانی نظیر: تعداد خواب و…

سیستم صوتی، کنترل تهویه مطبوع و…

در کل اگر شرکت‌هایی که به صورت حرفه‌ای در حوزه هوشمند سازی ساختمان فعالیت می‌کنند (چه برند خارجی و چه داخلی) بررسی بفرمایید، یک قیمت واحد برای همه نمیگن؛ چون کاملا بستگی به اهداف پروژه داره. به خصوص که برندهای معتبر امکانات زیادی دارند که باید مشخص بشه مشتری به کدوم امکانات نیاز داره و بهش مشاوره بدن.

میشه یه قیمت حدودی فقط بر اساس برخی از امکانات خانه هوشمند ارائه داد، اما اگر روش درست و حرفه‌ای رو بخواید، باید فروشنده ابتدا شنونده باشه، و ببینه مشتری چی نیاز داره و چه تجهیزاتی بهترین راهکار برای مشتری خواهد بود و بعد بر اساس طراحی انجام شده قیمت نهایی رو اعلام کنه؛ مثلا ما پروژه‌ای داشتیم که در اون روشنایی‌ها، پرده برقی، پریز هوشمند استفاده شده و یک واحد شده مبلغ 5200، و همچنین پروژه‌ای داشتیم که یک واحد قیمت 36 میلیون تومان تموم شده؛ این قیمت‌ها بستگی به امکانات و تجهیزاتی داره که برای پروژه در نظر گرفته میشه.

همکاران ما همواره برای ارائه مشاوره رایگان و اعلام قیمت و پیش فاکتور مناسب با پروژه شخصی شما در خدمت هستند؛ کافیه با ما تماس بگیرید و شرایط پروژه رو اعلام کنید.

توپولوژی شبکه‌ تجهیزات سیمی آیریک هم مثل خیلی از برندهای معتبر بازار، مبتنی بر شبکه باس (BUS) هست که در اون تمامی قطعات و وسایل روی یک خط شبکه قرار می‌گیرند.

یعنی اگر شما می‌خواین توسط یک پنل 5.2 اینچ، تعداد 16 سرخط روشنایی و یک سیستم صوتی رو کنترل کنید و یک کلید سناریو هم داشته باشید، کافیه یک سیستم شبکه (زوج سیم دیتا) همراه با سیم تغذیه، از پنل 5.2 اینچ بره به کلید سناریو و از اونجا بره به تابلو برقی که اکچویتور باکس 16 کانال و ماژول صوت قرار بگیره.
یک سیم شبکه که شیلد داشته باشه، برای تمام شبکه‌های باسی که در طول زیادی کشیده میشه به خوبی عمل می‌کنه و جلوی نویزهای احتمالی رو به خوبی می‌گیره.

خیر، این دیگه نمیشه توپولوژی باس (Bus). شما یک سیم شبکه برای اتصال دیوایس‌هایی مثل تاچ پنل، کلیدهای هوشمند (اگر نخواد به شیوه سنتی باشه)، کلید موزیک، ترموستات و اکچویترها نیاز دارید.

در برند خانه هوشمند آیریک، منظور از سناریو اینه که شما با زدن یک دکمه (روی پنل، اپلیکیشن یا کلید سناریو) بتونید شرایط رو به حالتی که قبلا تنظیم کردید و مد نظرتونه تبدیل کنید.

مثلا می‌خواید یک سناریو ذخیره کنید؛ برای اینکه با زدن یک دکمه، پرده‌ها بسته بشن، لامپ‌ها روشن و تهویه مطبوع روی دمای خاصی تنظیم بشه از سناریو استفاده می‌کنید.

در برند آیریک، کافیه یک بار شرایطی که مد نظرتونه روی همون صفحه‌ای که همیشه باهاش کار می‌کنید (روی پنل) رو روی اون ادواتی که قراره داخل سناریو باشن مشخص کنید، بعد هم زمان اجرای سناریو (اگر نیاز به زمان بندی داره) رو مشخص کنید و تمام!

البته که می‌تونید!

در واقع با قطع اینترنت شما تنها امکان کنترل از راه دور (خارج از منزل) رو از دست می‌دید. اما داخل خونه می‌تونید با شبکه داخلی و همچنین صفحات و کلیدهای لمسی تمام کارهایی که نیازه رو انجام بدید.

همچنین اگه مودم خاموش بشه، سیستم به صورت استند الون (Stand Alone) به کار خودش ادامه میده و می‌تونید با استفاده از کلیدهای لمسی یا کلیدهای منوال از امکانات خونه استفاده کنید.

 

خیر؛ ادوات خانه هوشمند آیریک، به صورت خودکار خودشون به محض روشن شدن مودم و لود شدن شبکه وای فای، به اکسس پوینت موجود متصل میشن و به راحتی می‌تونید دوباره از طریق گوشی یا تبلتتون همه چیز رو کنترل و مانیتور کنید.

از اولین نسخه تجاری ادوات خانه هوشمند آیریک 6 سال می‌گذره و در این 6 سال نیاز به گارانتی یا خدمات خاصی پیدا نکرده. البته که در تمام این 6 سال فعالیت، حین فروش تیم R&D و تولید، همواره در حال بهینه‌سازی و بهبود سیستم‌ها بودن و امکانات جدیدی اضافه کردند.

قطعا یکی از مهم‌ترین معیارهای انتخاب محصولات الکترونیکی و هوشمند باید این باشه که چند سال و در چند پروژه در طولانی مدت استفاده شده و اصطلاحا زیر بار بوده، و آیا جوابش رو به خوبی پس داده یا خیر؟

استارت تحقیق و توسعه فنی محصولات آیریک، از اواخر سال 1390 خورد و نسخه‌های مختلفی به صورت تستی در منازل آشنایان نصب و راه‌ا‌ندازی شده و زیر تست بود. در طی سال‌های 90 الی 93 بیشتر در حال تست و بررسی پروتکل‌های مختلف بودیم و از زیگبی تا ISM و شیوه‌های مختلف سیمی رو امتحان کردیم.

در سال‌های اولیه فعالیت تجاری تحت برند Fsys و با نام شرکت فراز پویا سیستم و شرکتی که فناور و عضو پارک علم و فناوری خراسان بود، شناخته شدیم. از سال 1396 با نام هوش‌کاوان و فناوری نوین آیریک به صورت دانش بنیان و عضو پارک علم و فناوری و برند محصول خانه هوشمند آیریک به فعالیت‌مان ادامه دادیم.

در ساختمانی که هوشمند سازی رو در اون اجرا می‌کنید، می‌تونید به دو شیوه پریزها رو تبدیل به پریز هوشمند با قابلیت کنترل توسط سیستم خانه هوشمند و کنترل از راه دور داشته باشید:

– پریز سنتی به صورت هوشمند

– پریز هوشمند قابل حمل (پرتابل)

پروتکل (Protoco) به زبان ساده یعنی قوانین و قواعدی که طبق اون دو دستگاه با هم ارتباط برقرار می‌کنند و متوجه منظور پیام‌های هم می‌شوند. تعدادی از پروتکل‌های رایج در هوشمند سازی مثل MODBUS، BACNet، ZWave، ZigBee، KNX و… هستند که در برندهای مختلف بیشتر استفاده می‌شوند؛ به طور مثال در پروتکل MODBUS، هر دستگاه یک ID دارد و اطلاعات و وضعیت‌ها در حافظه‌ای (رجیسترها) ذخیره هستند و برای ارسال فرمان تغییر وضعیت یا حتی خواندن وضعیت دستگاه، پیامی شامل ID، شماره‌ی ریجستر مورد نظر و نوع دیتا ارسال میشه. و در نهایت دستگاه در همون قالب پاسخش رو به سرور ارسال می‌کنه؛ یا مثلا در سیستم‌های مبتنی بر KNX از پارامترها و عواملی چون Device Address، Group Address و تلگرام‌ها  به عنوان مشخصه‌های ارتباطی و پروتکل‌ میان دستگاه‌ها استفاده میشه.

پس به طور خلاصه، پروتکل ارتباطی، یعنی مشخص کردن نحوه صحبت کردن دستگاه‌ها با هم دیگه.

یکی از مزایای استفاده از پروتکل‌های یکسان یا هماهنگ با هم، کار کردن دستگاه‌هایی از برندهای مختلف با هم دیگه است.

این نوید رو به شما می‌دیم که به زودی چند برند خوب ایرانی با همکاری هم و هماهنگی پروتکل‌های ارتباطی دستگاه‌ها اتفاق بزرگ رو در صنعت هوشمند سازی ایران رقم خواهند زد.

بهترین زمانی که متخصصین و شرکت‌های خانه هوشمند می‌تونن به شما مشاوره کامل بدن و در بهترین و بهینه‌ترین حالت ممکن سیستم هوشمند رو برای ساختمان شما طراحی و جانمایی کنند، در مرحله سفت‌کاری ساختمان هست.

البته که بعد از این مرحله هم میشه؛ حتی پس از ساخته شدن ساختمان هم می‌تونید در صورت تمایل خونه خودتون رو هوشمند کنید. تنها تفاوتی که وجود داره اینه که هرچه زودتر تصمیم بگیرید میشه کل سیستم رو با شرایطی بهینه‌تر و قیمتی متعادل‌تر اجرا کرد.

بله، شما می‌تونید از تجهیزات باس آیریک استفاده کنید که رله‌ها پشت خود کلیدها و ترموستات‌هاست و نیازی نیست که مثل پروتکل KNX سرخط‌ها به داخل تابلو برق بره؛ اگرچه مدل KNX/S-BUS رو هم موجود داریم و در طراحی دستتون بازه؛ مثلا در برخی پروژه‌ها، سیستم موجود در هال و پذیرایی به صورت سیمی بسته میشه و سیستم روشنایی و ترموستات اتاق‌ها به صورت سنتی روی سیم شبکه دو زوج اجرا میشه.

بله، بدون هیچ مشکلی.

در برخی از پروژه‌ها برای کاهش هزینه‌های مشتری یا به خاطر نوع سیم کشی که از قبل انجام شده، میشه از ترکیب سیستم سیمی و بی سیم به صورت همزمان و هماهنگ در یک پروژه استفاده کرد؛ مثلا در برخی پروژه‌ها، سیستم موجود در هال و پذیرایی به صورت سیمی بسته میشه و سیستم روشنایی و ترموستاتیک اتاق‌ها به صورت بی سیم اجرا میشه.

خیر؛ نیازی نیست از همون ابتدای کار سیستم کامل رو نصب و اجرا کنید. شما می‌تونید هر کدوم از امکاناتی رو که مد نظرتون هست رو بذارید، و الباقی رو هر وقت که خودتون یا کاربران سیستم مایل بودن، اضافه کنن.

اصلا در برخی پروژه‌ها، به خصوص ساختمان‌هایی با تعداد واحد بالا، اگر سازنده بخواد از ابتدای کار تمام آپشن‌های هوشمند سازی رو اجرا کنه، قیمت تموم شده ممکنه بالاتر بشه، پیشنهاد ما پیاده سازی سیستم پایه (Base) چه در سیستم سیمی و چه در سیستم بی سیم است.

بعد از اون کاربر نهایی می‌تونه آپشن‌های اضافی که مد نظرش هست رو به سیستم اضافه کنه.

بله، این قابلیت آپگرید کردن در هر دو نوع شبکه سیمی و بی سیم قابل اجراست؛ فقط در سیستم سیمی به سازنده پیشنهاد میشه زمانی که لوله گذاری و سیم کشی ساختمان انجام میشه، اون ادوات دیگه که بعدا ممکنه اضافه بشن رو در نظر بگیره.

ترموستات هوشمند آیریک برای تجهیزاتی مختلفی اعم از فن کویل، چیلر و هواساز، پکیج و گرمایش از کف، کولر آبی و حتی اسپیلت قابل استفاده است. اما ما در اینجا به توضیح نصبش برای فن کویل با سه دور فن و یک شیر برقی می‌پردازیم.

در پشت ترموستات لمسی آیریک، یک سوکت 6 ورودی وجود داره که به ترتیب زیر هست:

L1: شیر برقی (Valve)

L2: دور کند (Low)

N: نول

PH: فاز

L3: دور متوسط (Medium)

L4: دور تند (High)

سیم‌هایی که از فن کویل اومده رو به همین ترتیب به سوکت متصل کنید، ترموستات رو در فریم فلزی که روی دیوار پیچ شده قرار بدید و ازش استفاده کنید.

غالبا موتورهای پرده‌برقی به دو شیوه درایو میشن؛

1- با استفاده از سوکت ورودی درای کانتکت که در واقع شما اون رو به رله‌تون (به صورت نرمالی اوپن) متصل می‌کنید.

2- با استفاده از سیم‌های درایو موتور با 220 ولت که غالبا یک سیم برای چپ‌گرد و یک سیم برای راست‌گرد در نظر گرفته میشه.

کلیدهای هوشمند آیریک 4 خروجی دارن که می‌تونید با استفاده از اونا دو تا پرده‌برقی رو در باز کردن، بستن و نگه داشتن پرده در وضعیت دلخواه، کنترل کنید؛ فقط کافیه خروجی خط 1 و 2 رو برای باز و بسته کردن پرده یک و خط 3 و 4 رو برای باز و بسته کردن پرده دو متصل کنید.

بله، شما به راحتی می‌تونید کلیدهای لمسی و ترموستات‌های هوشمند آیریک رو نصب کنید و ازشون استفاده کنید.

البته در سیستم‌هایی که قراره بر اساس پروتکل‌های سیمی باشه، بهتر اینه مجری متخصص کار رو به عهده بگیره.

کلیدها، ترموستات‌ها، پنل‌ها و تمامی ادوات بی سیم خانه هوشمند آیریک در حال پیش فرض به صورت اکسس پوینت (Access point) روشن میشن و شما کافیه فقط با گوشیتون به شبکه WiFi موجود متصل بشید و اون رو کانفیگ کنید و به مودمی که می‌خواین وصل کنین. سپس از طریق اپلیکیشن خانه هوشمند آیریک می‌تونید از قسمت “پیکربندی شبکه” دستگاه رو به مودم یا اکسس پوینت خونه متصل کنید.

SSID Name: نام مودم

SSID Password: پسورد مودم

در دو کادر بالا، اسم و پسورد مودم خونه‌تون رو می‌زنید تا کلید بدونه به چی باید متصل بشه.

می‌تونید از IP و Port پیش فرض استفاده کنید، یا اگر بخواین می‌تونین آدرس IP و Portی که مد نظر خودتونه تنظیم کنید تا بتونید شبکه‌تون رو حرفه‌ای‌تر یا طوری که مد نظر خودتونه کانفیگ کنید.

قطعا یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید در ارتباطات شبکه هوشمندتون بررسی کنید و ازش اطمینان حاصل کنید دو طرفه بودن ارتباطه.

متاسفانه برخی از برندهای نامعتبر و دست چندم چینی، کلیدها و ادواتی رو با ارتباط یک طرفه و صرفا برای پایین آوردن قیمت تولید می‌کنند که بعدا مشکلات زیادی رو ایجاد می‌کنه.

یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده از خانه هوشمند، ارتباطات بین دستگاه‌ها و کنترل از راه دور اون‌هاست. کاربر باید اطمینان داشته باشه که وقتی یک فرمانی رو ارسال می‌کنه حتما فرمان به دست گیرنده مربوطه می‌رسه و فرمان رو اعمال می‌کنه (در ارتباط دو طرفه گیرنده فیدبک یا بازخورد می‌ده به فرستنده) و زمانی که ارتباط شبکه خانه هوشمند شما به صورت یک طرفه باشه و بازخورد واقعی نداشته باشه چطور می‌خواین مطمئن بشین که کاری که خواستین اجرا شده؟ حالا فکر کنید این کار خاموش کردن شیر گاز باشه یا حتی خاموش کردن ایرکاندیشن خونه.

پس لطفا به خاطر کمی قیمت پایین‌تر در بازار، از استانداردهای تدوین شده برای ارتباطات شبکه‌های هوشمند و کنترل از راه دور خارج نشیم.

نا گفته نمونه که تمامی تجهیزات خانه هوشمند آیریک چه به صورت سیمی و چه به صورت بی سیم بر پایه ارتباط دو طرفه هستند و به سرور و کاربر بازخورد ارسال می‌کنند.

بله، در خانه هوشمند آیریک به راحتی می‌تونید با استفاده از پنل‌های آیفون تصویری خاص و حرفه‌ای، به صورت یکپارچه هم کنترل خانه هوشمند را داشته باشید و هم به عنوان اینترکام استفاده کنید.

بله، صفر تا صد دستگاه‌هایی که با برند آیریک به فرش می‌رسد طراحی و تولید متخصصان داخلی و در داخل کشور می‌باشد. 

یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از محصولات تولید داخل، در کنار قیمت مناسب، خدمات پس از فروش و امکان سفارشی سازی محصولاته.

مشخصا تیم و برندی می‌تونه این کار رو انجام بده که محصولاتش 0 تا 100 طراحی و تولید خودش باشه و به قول معروف، روی کار سوار باشه.

مرحله اول: ابتدا فریم فلزی رو مشابه با تصویر، روی دیوار (قوطی کلید قدیمی) جانمایی و پیچ‌ها رو علامت گذاری کنید. بعد از اون با دریل روی دیوار سوراخ رو ایجاد کنید و فریم رو با پیچ و رول پلاک روی دیوار نصب کنید. 

مرحله دوم: سیم‌های فاز، نول و خروجی‌ها رو به ترتیبی که پشت قاب کلید نوشته شده زیر سوکت ببندید و بعد از اون سوکت رو سر جای خودش جا بزنید. 

*یادتون باشه حتما فاز و نول‌تون رو درست بزنید که فاز کلید درست قطع و وصل بشه.

مرحله سوم: کلید رو روی فریم جا بزنید و به راحتی استفاده کنید.

با دریافت مشاوره بهترین تصمیم را برای هوشمند سازی خانه‌تان بگیرید.          
با دریافت مشاوره بهترین تصمیم را برای هوشمند سازی خانه‌تان بگیرید.
اسکرول به بالا < ?